the homeopathic hospital

The new Glasgow Homeopathic Hospital opened in 1999. During the early construction stage Jane was commissioned to collaborate with the Design Team on the making of the interior ‘healing environment’. Working closely with macmon Architects and inspired by homeopathic remedy sources and dilution principles, she proposed a unique colour and materials palette to lead specification for walls, floors, furniture, lighting and artworks.

After building completion she was further commissioned as main contractor to design, build and maintain a therapeutic garden as an extension to the interior space. The garden aimed to provide restorative views and all weather access to nature for patients, staff and visitors through the glazed walls of wards, consulting and waiting rooms. The project has become an award winning integrated architecture, art and landscape healthcare facility and still receives visitors from clinical and design professions from across the world. (GHH now renamed as The Centre for Integrative Care).